Rybízový koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 120 g pšeničné polohrubé mouky, 60 g špaldové mouky, 130 g cukru krupice, 130 g mléka, 60 g oleje, 1 vejce, ½ sáčku prášku do pečiva (tedy 6 g); trochu rozpuštěného másla na vymazání formy, trochu strouhaného kokosu na vysypání formy; * NA POVRCH: 250 g čerstvého rybízu; * DROBENKA: 20 g másla, 40 g polohrubé mouky, 50 g cukr krupice
Postup přípravy
Formu vymazat máslem a vysypat kokosem.
Připravit drobenku - máslo + mouka + cukr, prsty prohníst.
Dát do mísy mouky + cukr + mléko + olej + vejce a vymíchat hladké těsto.
Přidat prášek do pečiva, promíchat a nalít těsto do formy.
Na těsto rozprostřít rybíz.
Péct v remosce 35-40 minut.
Z formy vyjmout až po vychladnutí.
Formu vymazat máslem a vysypat kokosem. Připravit drobenku - máslo + mouka + cukr, prsty prohníst.
Dát do mísy mouky + cukr + mléko + olej + vejce a vymíchat hladké těsto.
Přidat prášek do pečiva, promíchat a nalít těsto do formy. Na těsto rozprostřít rybíz a péct v remosce 35-40 minut.
Upečeno.
Po vychladnutí vyjmout z formy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé